Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Milch
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 480 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Kakao
- 2 Eier
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 40 g Schwarzer Johannisbeersaft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2099 kJ / 501 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 63 g
- Fat
- 23 g
- Fibre
- 3.7 g
In Collections
Alternative recipes
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1h 20 min
Apfelstrudel
1h 20 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Milchrahmstrudel
1h 30 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Zwetschgendatschi
1h 15min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Rohrnudeln
1h 50 min
Strudelgrundteig
45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Rotweingugelhupf
1h 40 min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h