Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Mandeln, geschält
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 350 g Bio-Orangen, mit Schale, geachtelt
- 6 Eier
- 100 g Feinkristallzucker
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Öl zum Einfetten
- 100 g Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 3 EL Orangensaft
- 1 - 2 TL Pistazien, gehackt, nach Geschmack
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1107 kJ / 264 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 3.9 g
Alternative recipes
Zitronen-Apfel-Tarte
1h 15min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Orangen-Möhren-Torte
2 Std.
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 godz. 10 min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 Std. 40 Min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2h 20min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 Std.