Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 EL Weizenmehl, glatt
- 1250 g reife Paradeiser, geviertelt
- 2 - 3 EL Zucker (siehe Tipp)
- 3 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 80 g Tomatenmark
- 100 g roter Paprika, in Stücken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 900 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (3 cm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1694 kJ / 403 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 58 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 11 g
Alternative recipes
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Eiernockerl
30min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 Min
Paradeiskraut
35min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 Min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
40min
Krautfleckerl
40min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Letscho
40min