Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen der Form
- 5 Laugenbrezeln, altbacken, ohne Salz auf der Kruste (350 g), in Stücken (1-2 cm)
- 60 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 500 g Milch
- 4 Eier
- 30 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- 1500 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 713 kJ / 170 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 19 g
- Fat
- 7 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Semmelknödel
50 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Ofenschlupfer
1hod. 5min
Brotknöpfle
35 Min
Kas-Press-Knödel
45 min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 Min
Schwäbische Lasagne
45 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h