Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 310 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Salz
- 1 Eigelb
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Füllung
- 250 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 40 g Mandeln
- 60 g brauner Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 10 g Speisestärke
- 40 g Butter, in Stücken
Guss
- 50 g Puderzucker
- 1 - 1 ½ TL Zitronensaft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 994 kJ / 238 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 2.2 g
Alternative recipes
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 godz. 20 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1j
Rhabarber-Zitronen-Cookies
1j
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3sa
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1j 20 menit
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1j 30 menit
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2j