Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g di baccalà (vedere consigli)
- 1500 g di acqua
- 80 g di cipolla dorata, a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 5 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- ½ peperoncino piccante fresco
- 1 lime, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 250 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 2 uova
- 40 g di latte
- 4 pizzichi di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato fresco, a piacere
- 1000 g di olio per frittura
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1536 kJ / 367 kcal
- Protein
- 14.6 g
- Carbohydrates
- 17.7 g
- Fat
- 26.5 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà fritto in pastella
1h 10min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 Std.
Pasticcio di baccalà
1 Std. 30 Min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Baccalà alla ligure
1 Std.
Frittelle di baccalà
1h 5min
Baccalà al forno con broccoli
1 Std. 30 Min
Zuppa di baccalà
1 Std.