Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (0, 5 cm), oder Kasseler (siehe Tipp)
- 2000 g Kartoffeln, in Stücken
- 2 TL Zitronensaft
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 1 Porreestange, in Ringen (0,5 cm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1784 kJ / 426 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 17 g
- Fibre
- 7.9 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Zwiebel-Gratin
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1 Std. 20 Min
Nudel-Gemüse-Auflauf
1 Std.
Spaghetti mit Gemüse-Sahnesauce
25 Min
Potato pie
1h 40min
Badischer Kartoffelauflauf mit Ziegenkäse
1h 40min
Tortellini-Auflauf
1h 40min
Makkaroni-Auflauf
1 Std.
Nudelauflauf
45 Min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 Std.
Nudelauflauf mit Spinat
1 Std. 20 Min
Kartoffelgratin XXL
1 Std. 30 Min