Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Saure Sahne, stichfest
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Füllung und Dekoration
- 250 g Haselnüsse
- 75 g Löffelbiskuits, in Stücken
- 90 g Cranberrys, getrocknet
- 75 g Zucker
-
15
g Rum
or 15 g Orangensaft - ¼ TL Zimt
- 100 g Orangensaft
- 100 g Puderzucker
- 2 EL Zitronensaft
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 382 kJ / 91 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 5 g
In Collections
Alternative recipes
Panierte Fleischküchle
1 godz. 40 min
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40min
Pfirsich-Biskuitrolle
2 godz. 10 min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50min
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3h
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Gedrehter Hefezopf
2h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min