Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Mandeln
- 150 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken
-
200
g Öl
or 200 g Butter, weich, in Stücken - 180 g Zucker
- 6 Eier
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 200 g Weizenmehl, universal
- 1 Pck. Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 800 g Äpfel, mit Schale, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 150 g gehobelte Mandeln
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1268 kJ / 303 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 3.2 g
In Collections
Alternative recipes
Apfelfleck mit Streusel
1h 40min
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Apfel-Nuss-Muffins
45min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 Std.
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Schwarzer Weichselkuchen
1 Std. 30 Min
Obstkuchen
1h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min