Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Milch
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 50 g Feinkristallzucker
- 1 TL Salz
- Butter zum Einfetten
Nuss-Füllung und Fertigstellung
- 200 g Haselnüsse, ganz
- 75 g Milch, 1-3 EL extra
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 100 g Marillenmarmelade
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 3 EL Milch (optional)
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
- 1 Eidotter
- 1 EL Milch
- 30 g Marillenmarmelade, passiert
- 50 g Staubzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 3 EL Mandelblättchen
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 1534 kJ / 367 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 49 g
- Fat
- 17 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 254 mg
In Collections
Alternative recipes
Rahmkipferl mit Marmeladefüllung
35 Min
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2 Std.
Kokosbusserl
25 Std.
Walnuss-Sterne mit weißer Schokolade
2 Std.
Polo Nero
50min
Kaffeekrapferl
2 Std.
Dotterbusserl
50min
Osternest aus Germteig
2 Std.
Linzerkipferl
1h 10min
Bunte Mohnschnecken
2 Std. 30 Min
Nusspotize
2h 20min
Schwarzer Weichselkuchen
1h 30min