Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Gefüllte Auberginen
- 3 Auberginen
- 80 g Olivenöl
- 2 Prisen Salz
- 100 g Bulgur
- 250 g Wasser
- 50 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 100 g rote Paprika, in Stücken
Joghurtdressing und Fertigstellung
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Safran
- 1 Knoblauchzehe
- 180 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 50 g Granatapfelkerne
- 30 g Pinienkerne, geröstet
- 20 g Basilikumblätter, frisch
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1653 kJ / 395 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 25 g
- Fibre
- 10 g
In Collections
Alternative recipes
Gefüllte Auberginen
1h
Persischer Dill- und Limabohnen-Reis mit Granatapfel
40 Min
Kartoffelsalat mit Manchego und Spargel
3 Std.
Auberginen-Kichererbsen-Röllchen
1h 20min
Vegetarische persische Bohnenpatties
1h 40min
Auberginenröllchen mit Paneer
50min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 Std. 30 Min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Zucchini-Taboulé mit gebratenem Halloumi
1h 50min
Auberginen-Schiffchen
1h 15min
Auberginen-Chili
25 Min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1h 50min