Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 1 œuf
La garniture
- 100 g de beurre, en morceaux
- 2 œufs
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de rhum
- 500 g de mirabelles, coupées en deux et dénoyautées
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1694.2 kJ / 404.2 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Carbohydrates
- 46.4 g
- Fat
- 19.9 g
- Fibre
- 4.2 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte à la rhubarbe
1h
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 godz. 10 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Cobbler à la cerise
40 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Tarte aux myrtilles
2h 30 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30 min
Tarte aux mirabelles
50 min
Clafoutis aux abricots
55 min