Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 40 g de rhum
- 500 g de mirabelles, coupées en deux et dénoyautées
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1694.2 kJ / 404.2 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Carbohydrates
- 46.4 g
- Fat
- 19.9 g
- Fibre
- 4.2 g
In Collections
Alternative recipes
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h
Confiture de quetsches à la cannelle
6h
Financiers aux cerises
1h
Tartelettes aux quetsches
45min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Gâteau aux quetsches
45min
Confiture de mirabelles
1h 20 min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte aux mirabelles
50 min