Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brandteig
- 120 g Wasser, kalt
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zucker
- 120 g Mehl und etwas mehr für das Blech
- 3 Eier
Creme
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 220 g Erdbeeren, halbiert
- 70 g Zucker
- 150 g Sahnejoghurt
- 20 g Limettensaft
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Marinierte Erdbeeren
- 400 g Erdbeeren
- 20 g Zucker
- 20 g Limettensaft
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1949 kJ / 465 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 42 g
- Fat
- 27 g
In Collections
Alternative recipes
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 godz.
Profiteroles-Erdbeer-Torte
12h
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
1 godz. 30 min
Erdbeer-Tarte
7 godz.
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1 Std. 40 Min
Mokka-Mousse-Torte
8 Std.
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1h 15min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Flockentorte
2 godz. 25 min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5 Std.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min