Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 70 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben und Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 2 Eier (Kl. M)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 50 g Honig, flüssig
- 75 g Sahne
- 250 g Mandeln, gehobelt
Füllung und Fertigstellung
- 750 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 75 g Vanillepuddingpulver
- 225 g Zucker
- 750 g Aprikosen
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- 3 EL Zitronensaft
- 100 g Wasser
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 750 g Sahne
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2352 kJ / 561 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 56 g
- Fat
- 31 g
In Collections
Alternative recipes
Melonen-Käsekuchen
3 godz. 45 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2u. 30min
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Bienenstich
3u.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45 min
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4sa
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3u.
Birnen-Schmand-Torte
2u.
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Butter-Apfel-Kuchen
3u.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4sa