Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 6 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 350 g Mehl
- 4 TL Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 40 g Kakao
- 1 TL Zimt
- 300 g Milch
- 600 g Zwetschgen, klein, entsteint, halbiert
- 2 Eigelb
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 20 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 350 g Butter, kalt, in Stücken
- 150 g Naturjoghurt (3,8 % Fett)
- 200 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 200 g Vollmilch-Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Sahne
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1826 kJ / 436 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 28 g
Alternative recipes
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Honigkuchen
1óra
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Johannisbeer-Schnitte
2 Std. 30 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 godz.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Birnen-Schoko-Strudel
1hod. 45min
Milchrahmstrudel
1óra 30p
Zucchini-Nuss-Kuchen
3h
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min