Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 70 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Milch
- ¼ Würfel Hefe (10 g), zerkrümelt
- 30 g Zucker
- 3 Zitronen, Bio, 3 TL Schale dünn abgerieben, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Mehl
- 1 Prise Salz
Sirup
- 1 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 150 g Zucker
- 150 g Wasser
- 2 Stängel Zitronengras, in groben Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 750 kJ / 179 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 7 g
In Collections
Alternative recipes
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4j
Butterkekse
50 Min
Chinesische Törtchen
2h 45min
Honigkuchen mit Blutorange
2 Std.
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1h 15min
Frittierte Mini-Pizzen
2 Std.
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30min
Kalte Kuh
5 Std. 45 Min
Apple Pie
2 Std.
Amarenakirsch-Brownies
1h
Mini-Donuts
2h 45min
Bergische Waffeln
20min