Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 250 g Wasser, kalt
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Hartkäse (z.B. Bergkäse), in Stücken
- 30 g Oliven, entsteint, halbiert
- 50 g Walnusshälften, grob gehackt
- Wasser zum Bearbeiten
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 4891 kJ / 1201 kcal
- Protein
- 38 g
- Carbohydrates
- 185 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 11 g
In Collections
Alternative recipes
Ciabatta
17 Std.
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16h 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 godz.
Baguettes Rustica
15h
Wachauer Laberl
15h 20min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Gewürzbrot
16h 30 min