Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quellstück
- 30 g Sesam
- 30 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 60 g Wasser
Weizensauerteig
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 150 g Bier, hell, kalt
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 100 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 40 g Röstzwiebeln
- 1 TL Paprika edelsüß
Gewürz-Käse-Mischung und Fertigstellung
- 30 g Emmentaler, in Stücken
- 15 g Sesam
- ½ TL Paprika edelsüß
- 10 g Röstzwiebeln
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2111 kJ / 531 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 77 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 10.7 g
In Collections
Alternative recipes
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Oberländer
14 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Wurzelbrote, gefüllt
23h
Dinkel-Wolke
16h 30min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Baguettes Rustica
15 godz.
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Knusperspitze
5h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min