Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten
- 350 g brauner Zucker
- 30 g Orangensaft
- 220 g Rotwein
- 70 g Zucker
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 4 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Honig
- ½ TL Zimt
- Nutrition
- per 12 Stücke
- Calories
- 23690 kJ / 5662 kcal
- Protein
- 69 g
- Carbohydrates
- 838 g
- Fat
- 204 g
- Fibre
- 39.5 g
In Collections
Alternative recipes
Haselnussmakronen
50 min
Honigkuchen
1h
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4h
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Apfel-Walnuss-Gugelhupf (zuckerfrei)
2h
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Käsekuchen mit Mohn
7ωρ.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Gewürzkuchen
2h
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min