Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 175 g de beurre doux, 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 130 g de lait
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf entier
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2220.2 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Carbohydrates
- 41.7 g
- Fat
- 36.7 g
- Fibre
- 3.3 g
In Collections
Alternative recipes
Meringue classique
3h 25min
Tarte tropézienne
3 Std.
Galette des Rois express
50 Min
Chouquettes
1 Std.
Napolitain
73h 40min
Tarte aux fraises
4 Std.
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4 Std.
Meringues à aromatiser
3 Std. 30 Min
Tarte tropézienne façon paris-brest
3 Std.
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40 min
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Fraisier
12 Std. 45 Min