Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 60 g Wasser, kalt
- ¼ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 600 g Äpfel, in Spalten (1 cm), z.B. Cox Orange oder Braeburn
- 2 Zitronen, unbehandelt, ½ TL fein abgerieben und Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 250 g Joghurt, 1,5% Fett
- 250 g Quark, 20% Fett
- 50 g Apfeldicksaft
- 40 g Haferflocken, zart
- 25 g Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 995 kJ / 238 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 2.1 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronenkuchen
4h
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Birnen-Walnuss-Tarte (zuckerfrei)
1j 10 menit
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Apfelkuchen mit Guss
1h 20 min
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3j
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1j 10 menit
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30 min