Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Vanilleschote, davon das Mark ausgekratzt
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben und Bearbeiten
- 200 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Wasser, eiskalt
- 1000 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 30 g Zitronensaft
- 250 g Preiselbeerkompott
- 30 g Rohrzucker, brauner
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1180 kJ / 282 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 13 g
In Collections
Alternative recipes
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min.
Aprikosen-Tarte
4h
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 Std.
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Aprikosengugelhupf
2h
Birnenkuchen alla Toscana
3sa 20 dk
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 Std.
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Badische Apfeltorte
1h 40min