Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 Vanilleschote, davon das Mark ausgekratzt
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben und Bearbeiten
- 200 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Wasser, eiskalt
- 1000 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 30 g Zitronensaft
- 250 g Preiselbeerkompott
- 30 g Rohrzucker, brauner
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1180 kJ / 282 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 13 g
In Collections
Alternative recipes
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 Std. 30 Min
Bratapfelkuchen
7 Std.
Zucchinitarte mit Aprikosen-Chili-Glasur
1h 25min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Zitronen-Joghurt-Torte
6h 30min
Früchtekuchen-Torte
7 Std.
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 Std. 30 Min
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.