![Cannolo siciliano scomposto Cannolo siciliano scomposto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BDF72B47-4250-4C2F-940A-9A37D568BC42/Derivates/c5f33e43-3884-4a85-a283-6d99a3e18469.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g di zucchero
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- cialde per cannoli a scaglie, q.b.
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1217 kJ / 291 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 25.2 g
- Fat
- 17.8 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Pesto di pistacchi
10min
Lasagne al pesto di pistacchi
1h 40 min
Granita al pistacchio
6h 30min
Cheesecake al cannolo siciliano
8 godz. 55 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5 min
Cannolo scomposto
3u.
Torta dacquoise al pistacchio
50 Min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 Std. 30 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Mai tai
10min
Crema Bimby ® al pistacchio
50 Min
Granita di gelsi
15min