Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g di zucchero
- 70 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- ½ - 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 600 g di ricotta di pecora ben sgocciolata
- cialde per cannoli a scaglie, q.b.
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1217 kJ / 291 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 25.2 g
- Fat
- 17.8 g
- Fibre
- 1 g
Alternative recipes
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5 Std. 15 Min
Cannolo scomposto
3 Std.
Piccoli coni siciliani
1h 45min
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30 min
Cassata gelato
11 Std. 20 Min
Piccole cassatine al forno
2h
Torta dacquoise al pistacchio
50min
Granita di mandorle
10 Min
Bicchierini di cassata
30min
Granita di mandorle e caffè con panna
6 Std. 20 Min
Mattonelle con crema di ricotta
8h 50min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min