Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Zwetschgenpüree
- 140 g Zwetschgen, geviertelt
- 15 g Zucker
- ½ TL Zimt
Sandkuchen und Fertigstellung
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 200 g Zucker
- 4 Streifen Zitronenschale (à ca. 1 x 6 cm), unbehandelt, dünn abgeschält
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 100 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- 2 TL Kakao
- 100 g Zwetschgen, entsteint, in Würfeln (0,5-1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 866 kJ / 206 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 Std. 30 Min
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20 min
Aprikosengugelhupf
2h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 Std.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min