Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quarkauflauf
- 20 g Butter, weich
- 3 Eier
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 250 g Magerquark
- 60 g Schmand
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Hartweizengrieß
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 370 g), abgetropft, Saft aufgefangen
Kirschkompott
- 20 g Zucker
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Zimt
- 1 TL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2035 kJ / 486 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 73 g
- Fat
- 12 g
In Collections
Alternative recipes
Kaiserschmarrn
35 Min
Schoko-Bananen-Pudding-Oats
30 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1j
Quarkauflauf
1h 10 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Schoko-Milchreis-Auflauf
2j
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40 min
Apfel-Quark-Auflauf
1j 30 menit
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10 min
Quarkpfannkuchen
35 Min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1j 30 menit
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1j 20 menit