Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 220 g Milch
- 20 g Zucker
- 2 Eier
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in dünnen Scheiben (ca. 2 mm)
Füllung und Fertigstellung
- 350 g Quark, 20% Fett
- 40 g Zucker
- 2 TL Speisestärke
- 320 g Pflaumen, in kleinen Stücken (ca. 1 cm)
- 125 g Aprikosenkonfitüre ohne Stücke
- 40 g Mandeln, gehackt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1070 kJ / 255 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 32 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Apfeltaschen
2h 40min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Gefüllte Streuseltaler
2 Std. 30 Min
Apfel-Zimt-Krapfen
1h 40min
Berliner Ballen
2 Std. 30 Min
Apfelmäuse
2 Std. 30 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Gedrehter Hefezopf
2h
Quarkbällchen (Nautzen)
45 Min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1h 50 min