Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Zitronenschale
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 4 - 5 Prisen Tonkabohne, gemahlen
- Mehl zum Bearbeiten
- 150 g Beeren, gemischt, frisch
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 926 kJ / 221 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.4 g
In Collections
Alternative recipes
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5h 30min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2h
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40 min
Osternest
2h
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Brombeer-Mohnschnecke
2 Std. 5 Min
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40 min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 godz.
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2h
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min