Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Grümmelkandis
- 2 Lorbeerblätter, in groben Stücken
- 6 Wacholderbeeren
- 5 Pimentkörner
- 2 Gewürznelken
- 12 Pfefferkörner, schwarz
- 2 TL Salz
- 350 g Äpfel, geschält, entkernt, geviertelt
- 950 g Rotkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert
- 40 g Pflanzenöl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 500 g Wasser, kochend heiß
- 50 g Rotweinessig
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 1550 kJ / 368 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 14 g
In Collections
Alternative recipes
Pflaumenmus aus dem Backofen
4h
Apfelrotkohl
1h 10min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Eingelegte Gurkensticks
10 Std.
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Bärlauch-Rub
2 godz. 10 min
Senf, mittelscharf
25min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1h
Brühpulver
4h 20 min
Möhrengrün-Pesto
10 Min
Senf, indisch
15min