Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (une plaquette entière)
- farine de blé, type 55, pour le plan de travail
- 1 œuf, pour la dorure
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 919 kJ / 219 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Carbohydrates
- 23.1 g
- Fat
- 12.3 g
Alternative recipes
Baguette express
2h 35 min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Baguette
3h 45min
Petits pains suédois
16 Std.
Pain de mie moelleux
3 godz. 25 min
Petits pains aux raisins
24h
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Ravioli maison
2h 15 min
Pain au chocolat
24h
Brioche parisienne
24h