Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Birnenfüllung
- 250 g Birnen, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 30 g Zucker
- ¼ TL Zimt
Germknödel
- 15 g frische Hefe
- 125 g Milch
- 1 EL Zucker
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 40 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
Schokoladensauce und Fertigstellung
- 125 g Zucker
- 950 g Wasser
- 1 Prise Salz
- ¼ TL Zimt
- 50 g Kakao
- 4 Kugeln Vanilleeis
- 2 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3135 kJ / 749 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 120 g
- Fat
- 20 g
In Collections
Alternative recipes
Quarkklöße im Melonensud
1h
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Nudel-Kirsch-Auflauf
1h
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10min
Quark-Kirsch-Auflauf
1h
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1h
Grießschnitten mit Mohnzucker
2h
Tschechische Pfannkuchen
1h
Quarkpfannkuchen
35 min
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1h 50min