Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Auberginen (à 350 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 8 Prisen Pfeffer
- 3 EL Olivenöl
- Wasser zum Kochen
- 8 Stängel Petersilie, glatt, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen, klein
- 400 g Muschelnudeln
- 800 g Cherry-Tomaten, aus der Dose (2 Dosen à 400 g)
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 - 2 Prisen Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 4 EL Oliven, schwarz, entsteint
- 200 g Ricotta
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2536 kJ / 606 kcal
- Protein
- 21 g
- Carbohydrates
- 82 g
- Fat
- 18 g
In Collections
Alternative recipes
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1u. 50min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10 min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Ligurische Nudeln mal anders
45 min
Ratatouille-Pasta
40 min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 min
Ratatouille-Lasagne
1h 30min
Auberginen-Tomaten-Pasta
45 min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1h 10 min
Ratatouille mit Schafskäse
55 min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min