Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Grießklößchen
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 20 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Holunderbeersuppe
- 500 g Holunderbeeren, abgezupft
- 750 g Wasser
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 25 g Zitronensaft
- 100 g Zucker
- 30 g Speisestärke
- 150 g Cidre (Apfelwein)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1181 kJ / 282 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 3.2 g
Alternative recipes
Kirschensuppe
2 Std. 30 Min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3h
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4 Std.
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 Std.
Eierstich (Suppeneinlage)
15 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5hod. 20min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.