Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 200 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 80 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 100 g Mandeln
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 50 g kandierter Ingwer
- 150 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Rhabarber, rotstielig, in Stücken (4 cm)
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1453 kJ / 346 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 16 g
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10 min
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min
Zwetschgenkuchen
2h
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h