Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 200 g Milch
- 25 g frische Hefe
- 80 g Zucker
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 100 g Mandeln
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 50 g kandierter Ingwer
- 150 g Mehl
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 50 g Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 1200 g Rhabarber, rotstielig, in Stücken (4 cm)
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1453 kJ / 346 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 16 g
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 godz. 20 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 Std.