![Dinkel-Wolke Dinkel-Wolke](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e794554-0d00-4e1b-a465-2aa389969c8f/Derivates/db5d43db-0f9b-4724-8a36-ac3bf97bfd41.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Nutrition
- per 9 Stücke
- Calories
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Protein
- 56 g
- Carbohydrates
- 310 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 31.6 g
In Collections
Alternative recipes
Dinkelweckerl
23h 40 phút
Roggensauerteig
96h 20 phút
Buttermilchbrot
18h
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Oberländer
14h 30min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Wachauer Laberl
15h 20 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Bauernbrot
16h 15 min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min