Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Laugenbuns
- 550 g Mehl
- 275 g Milch
- 1 Ei
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Zucker
- 1 TL Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 geh. TL Natron (z. B. Kaisernatron)
- 50 g Wasser, kochend
Leberkäse und Fertigstellung
- 4 geh. TL Meerrettich aus dem Glas, gerieben (z.B. Steirer Kren)
- 200 g Crème fraîche
- 5 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Rettich, weiß, lang, in Stücken
- 10 g Essig
- 10 g Öl
- 1 TL Senf
- schwarzer Sesam zum Bestreuen
- 8 Blätter Eisbergsalat
- 4 Gewürzgurken, längs, in dünnen Scheiben
- 400 g Leberkäse, in dünnen Scheiben (als Aufschnitt)
- 8 Radieschen, in dünnen Scheiben
- 8 EL Röstzwiebeln
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2747 kJ / 657 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 59 g
- Fat
- 38 g
- Fibre
- 4.9 g
In Collections
Alternative recipes
Flammkuchen
1h 15min
Bubble-up-Pizza
1 Std. 40 Min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 min
Club Sandwich
1h
Bavarian Wrap
10 Min
Knusprige Baconschnitten
3 godz. 40 min
Maultaschensalat
30min
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35 min
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1 Std. 30 Min
Wurstsalat mit Laugencroutons
1h 20min
Bacon-Spieße
1 Std. 30 Min
Porree-Schinken-Taler
2 godz. 10 min