Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 40 g Kartoffelchips
- 50 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Stücken (3 cm), angefroren
- 40 g Cornichons
- 450 g Rinderhackfleisch
- 4 TL Senf
- 1 TL Tomatenmark
- 1 ¼ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 20 g Butter
- 280 g Sauerkraut, mild
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Wacholderbeeren
- 1 Prise Zucker
- 50 g Sahne
- 200 g Apfelsaft
- 3 EL Öl
- 4 Brötchen (Vinschgauer oder Roggenbrötchen)
- 2 EL Ketchup
- 4 EL Wild-Preiselbeeren
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 3266 kJ / 780 kcal
- Protein
- 35 g
- Carbohydrates
- 63 g
- Fat
- 41 g
In Collections
Alternative recipes
Leberkäseburger
1 godz. 20 min
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
Knusperspargel im Kräutermantel
40 min
Glasierte Apfel-Spareribs
2h 30min
Nudelsalat mit Cajun-Wings
1 godz. 10 min
Cordon Bleu vom Grill
45 min
Schnitzel mit Süßkartoffel-Speck-Püree
45 min
Big Kahuna Burger (Pulp Fiction)
1h
Wurstsalat mit Laugencroutons
1 godz. 20 min
Club Sandwich
1h
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35 min
Beef Burger
1h