Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 700 g di frutti di mare misti (cozze, vongole, fasolari, calamari, seppie)
- 4 scampi, puliti ed eviscerati
- 5 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 50 g di vino bianco
- 200 g di passata di pomodoro
- 600 g di acqua
- 500 g di pasta fresca tipo cavatelli
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1276 kJ / 305 kcal
- Protein
- 20.2 g
- Carbohydrates
- 34.8 g
- Fat
- 9.4 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Ragù alla barese
4 Std.
Spaghetti al polpo
1h 10min
Fusilli risottati alle seppie
40 Min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 Std. 5 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Ditalini polpo e cozze
1h 10min