Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 2 c. à café de sel
- 300 g de lait
- 600 g d'eau
- 80 - 100 g de beurre demi-sel, pour la cuisson des galettes
- Nutrition
- per 10 portions
- Calories
- 9222 kJ / 2203 kcal
- Protein
- 56 g
- Carbohydrates
- 289 g
- Fat
- 88 g
- Fibre
- 17 g
Alternative recipes
Beurre blanc
25 min
Flammekueche alsacienne
30min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45min
Galettes complètes
45min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Roulés de galettes de sarrasin
1 Std. 50 Min
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1h 10 min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2h
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1 Std. 50 Min
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min