Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 60 g de rhum
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2367 kJ / 563.1 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 54.4 g
- Fat
- 33.6 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Pain de Gênes
1 Std.
Gâteau nantais
1 Std.
Cake vanille-caramel au beurre salé
40min
Christmas cake traditionnel
720h
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3 Std.
Tarte abricot-pistache
1 Std. 15 Min
Gâteau au caramel
3h 50min
Far aux pruneaux
1h 35min
Gâteau nantais et glace au rhum
13h 15min
Tourteau fromager
50 Min
Glace amarena
3u. 15min
Gâteau breton aux pruneaux
12 godz.