Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 275 g di latte
- 75 g di burro, morbido, a pezzi e un po' di più per ungere
-
½
cubetto di lievito fresco (10 g), sbriciolato
or 1 bustina di lievito secco (7 g) - 2 cucchiaini di zucchero
- 500 g di farina per treccia, e un po' di più per il piano di lavoro
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di acqua, per la decorazione
- 1 cucchiaio di uvetta sultanina, a piacere
- 1 cucchiaio di noci, intere, a piacere
- 1 uovo, sbattuto
- 1 cucchiaio di granella di zucchero, a piacere
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 2772 kJ / 662 kcal
- Protein
- 19 g
- Carbohydrates
- 100 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Treccia bernese
1h 45min
Mousse al Toblerone®
3h 10min
Panpepato lucernese
55min
Insalata di broccoli con pinoli
5min
Biscotti al caffè
No ratings
Corona dei Re Magi
2h 15 min
Grittibänz dolci
2h 15 min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Crostata al rabarbaro
55min
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Treccia al burro a 6 capi
2 Std. 35 Min
Biscotti milanesini
3 Std.