Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Spätzleteig
- 550 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- 5 Eier
- 200 g Wasser
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
- 900 g Wasser und mehr zum Garen und Abschrecken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Karotten, in Stücken
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g pflanzliches Öl
- 100 g Lauch, in dünnen Ringen (5 mm)
- 120 g Speck, geräuchert, gewürfelt
- 250 g Tellerlinsen, getrocknet
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
or 1 Gemüsebouillonwürfel - 20 g Tomatenpurée
- 1 TL Zucker
- 8 Wienerli
- 40 g Butter
- 30 g Essig
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 5208 kJ / 1244 kcal
- Protein
- 56 g
- Carbohydrates
- 131 g
- Fat
- 54 g
- Fibre
- 17 g
In Collections
Alternative recipes
Linzer-Spitzbuben
3 godz. 15 min
Dampfnudeln mit Kirschen
1h 50 min
Semmelknödel
50min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Spätzle
30 min
Apfelküchlein
45 min
Linzer Torte
1h
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h