Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 500 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Zucker
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 220 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Butter, kalt, in sehr dünnen Scheiben
- Wasser zum Bestreichen
- 120 g Zucker
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- 100 g Marzipan, in Stücken
- 80 g Kürbiskerne
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1103 kJ / 263 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 35 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Tirggel
48h 45min
Basler Fastenwähe
2h
Vanillekipferl
1h 30min
Brezel
1u. 50min
Amarettini
1h 30min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2h 30 min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45 min
Lakritz-Glacé
8 Std. 30 Min
Burger-Brötchen
1h 45 min
Teigtäschchen mit Zucchetti und Poulethackfleisch
1h 10 min
Schoggi-Muffins mit Pekannüssen
30 min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min