Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora fresca, ben scolata dal siero
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 2129 kJ / 509 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Carbohydrates
- 67.7 g
- Fat
- 22.9 g
In Collections
Alternative recipes
Ciambellone veloce allo yogurt
1h 40min
Pasta frolla
1h 50 min
Albumi montati a neve
5 min
Struffoli
1h
Babà napoletano
2 godz. 40 min
Pasta brisée
10min
Tagliolini alla zucca
1 Std. 20 Min
Pasta frolla
2 godz. 5 min
Cantucci
1h 50 min
Pastiera fiori d'arancio
12ωρ.
Pasta frolla dolce
1h 50 min
Pastiera napoletana
15h