Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora fresca, ben scolata dal siero
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 2129 kJ / 509 kcal
- Protein
- 12.2 g
- Carbohydrates
- 67.7 g
- Fat
- 22.9 g
In Collections
Alternative recipes
Pastiera
15 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Torta caprese
1 godz. 25 min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Pas d’évaluation
Pasta frolla dolce
1 Std. 50 Min
Pasta choux
2h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Struffoli
1h
Pasta frolla
2 godz. 5 min