Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2000 g Kartoffeln, in dünnen Scheiben
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Sahne
- 200 g Milch
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 941 kJ / 236 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 34 g
- Fat
- 8 g
- Fibre
- 2.8 g
Alternative recipes
Kartoffel-Zwiebel-Gratin
1 Std. 30 Min
Nudelauflauf mit Spinat
1 Std. 20 Min
Tortellini-Auflauf
1 Std. 40 Min
Gefüllte Croissants
1 Std. 20 Min
Nudelauflauf
45min
Käsekuchen
4h 30min
Kartoffelgratin ruck-zuck
45min
Kartoffelauflauf
1 Std. 15 Min
Lasagne satt (Garfield)
1 Std. 30 Min
Spaghetti mit Gemüse-Sahnesauce
25 Min
Nudel-Brokkoli-Auflauf mit Tomatensalat
1 Std.
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 Std.