Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g Emmentaler, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 700 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Sahne
- 150 g Milch
-
1 - 2
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
or 1 - 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Butter zum Einfetten
- 500 g Sauerkraut aus der Dose, abgetropft, grob zerkleinert
- 400 g Kasseler, in Würfeln (2-3 cm)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2058 kJ / 491 kcal
- Protein
- 33 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 24 g
- Fibre
- 5.3 g
Alternative recipes
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1 Std. 20 Min
Sauerkraut-Apfel-Auflauf
1h 40min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Weißkohlauflauf
1 Std. 20 Min
Spitzkohlauflauf
1 Std. 20 Min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1 Std. 20 Min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 Std. 25 Min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 10 Min