Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta frolla
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 220 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 20 g di zucchero di canna
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti (vedere consigli)
- 20 g di burro
- 50 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- burro q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Carbohydrates
- 39.7 g
- Fat
- 11.6 g
- Saturated Fat
- 54.7 g
- Fibre
- 1.6 g
Alternative recipes
Trancetti al latte
6h 30 min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Tortini di mele
1h 10 min
Marsigliesi
1j
Trancetti all'albicocca
1h 10 min
Plumcake sciroppato
55 Min
Cupcake mimosa all'arancia
1 godz. 5 min
Biscotti girelle
2h 45 min
Biscotti alla panna
55 Min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 menit
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1j 30 menit
Crostata mele e cannella
1j 20 menit