![Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f3183100-8dc1-49df-a7f3-1c6013fd0261/Derivates/e3a7f7ce-58bb-4d57-9a0f-0250d9aa5d9a.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Entenbrust à l’orange
- 2 Entenbrustfilets mit Haut (ca. 250–350 g, 3 cm dick)
- ¼ TL Salz
- ⅛ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1850 g Wasser
- 1 Orange, vorzugsweise Bio, klein, in Scheiben (3–5 mm)
-
1
gestr. TL Ascorbinsäure
or 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer 1/2 Zitrone)
Orangenzabaglione
- 40 g Orangensaft
-
½
TL Gemüsebouillon Paste
or ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel - ⅛ TL Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 Eigelbe
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1737 kJ / 415 kcal
- Protein
- 30 g
- Carbohydrates
- 4 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 0.6 g
Alternative recipes
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Sauce béarnaise
20min
Sauerbratenragout
49h
Muscheln in Weissweinsud
35min
Sauce Hollandaise
15min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2sa 20 dk
Apfel-Pulled-Pork
8 godz. 20 min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1 Std. 20 Min
Glasierte Karotten mit Honig
1 Std. 20 Min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Pastateig
1 Std.
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2 godz. 15 min