Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Gruyère Käse, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 Blumenkohl (ca. 1000 g), in Röschen
- 50 g Mehl
- 40 g Butter
- 500 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 - 2 Prisen Muskat (optional)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1273 kJ / 305 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 5.1 g
Alternative recipes
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Zucchini-Omelette
50min
Ananas-Päckchen
1 Std.
Rohkost, gemischt
10min
Möhren- und Zucchini-Bandnudeln
35min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1h 10min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1h 30min
Porree-Schinken-Auflauf
1h 20min
Porreetorte
1h 20min
Möhrengemüse mit Frühlingszwiebeln
20min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1 Std.
Blumenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Parmesan
1 Std.