Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brühstück (siehe Tipp)
- 50 g Kürbiskerne
- 40 g Walnüsse
- 40 g Haselnüsse
- 50 g Haferflocken
- 180 g Wasser, heiß
Hauptteig und Fertigstellung
- 80 g Karotten, in Stücken
- 260 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g)
- 10 g Sauerteig-Extrakt
- 300 g Weizenmehl, glatt, Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl, Type 960
- 20 g Sesam
- 2 TL Salz
- 1 - 2 TL Brotgewürz
- 4 TL Flohsamenschalen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 5275 kJ / 1262 kcal
- Protein
- 39 g
- Carbohydrates
- 173 g
- Fat
- 46 g
- Saturated Fat
- 6 g
- Fibre
- 21 g
Alternative recipes
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Karotten-Walnuss-Brot
2h
Der Goldhamster - das Vollkornbrot mit Samen und Kurkuma
16 Std.
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Karotten-Walnuss-Brot
2h
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Gewürz-Zwillinge
16 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min