Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert (siehe Tipp)
- 2 - 3 Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
- 1200 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 50 g trockener Weißwein, siehe Tipp
- 100 g Sahne
- 150 g Erbsen, TK
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1874 kJ / 448 kcal
- Protein
- 24 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 4.5 g
Alternative recipes
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 Std. 50 Min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 Std.
Mini-Rouladen
3u. 30min
Fleischklößchen-Suppe
30 Min
Königsberger Eintopf
45 Min
Hühner-Kraft-Suppe
2 Std. 10 Min
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 Min
Hühner-Nudel-Eintopf
2h
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min