Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert (siehe Tipp)
- 2 - 3 Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
- 1200 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 50 g trockener Weißwein, siehe Tipp
- 100 g Sahne
- 150 g Erbsen, TK
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1874 kJ / 448 kcal
- Protein
- 24 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 30 g
- Fibre
- 4.5 g
Alternative recipes
Mini-Rouladen
3u. 30min
Saftgulasch vom Rind
2h 45min
Königsberger Eintopf
45min
Weihnachtsgans mit Kartoffelbällchen und Brokkoli
3u. 15min
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2 Std.
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4u.
Hühner-Nudel-Eintopf
2 Std.
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3u. 50min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1u.
Hühner-Kraft-Suppe
2h 10min